Home Uncategorized Demanti povodom pisanja pojedinih medija da će Grčka priznati Kosovo i Metohiju

Demanti povodom pisanja pojedinih medija da će Grčka priznati Kosovo i Metohiju

2 min read

Bivši savetnik bivšeg nazovi predsednika ima saznanja !?!  Naslov na koji bi svako poželeo da klikne, jer obećava vrhunski provod u samom čitanju!
Građanska stranka Grka Srbije, kao i ja lično, uvek smo izbegavali da reagujemo na senzacionalizme, koji imaju za cilj samo jedan klik više. Ali ovoga puta stvar je prevršila svaku meru.
Dečiji naivnim insinuacijama u proces se uvlači i Republika Grčka i razvlači se po medijima, kao neko ko bi mogao da prizna nezavisnost bespravno otcepljene Autonomne pokrajine Kosova i Metohije i tako se ne samo narušava ugled jedne zemlje, već i dovodi u neprijatnu situaciju cela zajednica Grka u Srbiji.
Pa da se razumemo:
Republika Grčka NE PRIZNAJE, niti ima u planu da prizna nelegalno otcepljenje AP Kosova i Metohije i apsolutno podržava stav Republike Srbije u pregovorima koje vodi sa predstavnicima privremenih institucija iz Prištine.
Ovo konstantno ponavljaju grčki zvaničnici  u svim javnim i privatnim susretima sa predstavnicima Republike Srbije, a to je i zvaničan stav Republike Grčke.
Tako da, u ovom trenutku je najozbiljnija tema i naš primarni cilj da ispratimo da turistička sezona prođe najpovoljnije moguće po srpske turiste, koji su odlučili da svoj godišnji odmor provedu u Grčkoj i sa tim u vezi im budemo na usluzi.
 
U Beogradu, 26.05.2021 Proveleggios E. Vasilios
Predsednik  


 
 

Load More Related Articles
  • Donacija

    Na osnovu člana 9. Zakona o finansiranju političkih aktivnosti je dana 30.07.2020. godine,…
Load More In Uncategorized

Pogledajte i

Donacija

Na osnovu člana 9. Zakona o finansiranju političkih aktivnosti je dana 30.07.2020. godine,…