Home O nama

O nama

Građanska Stranka Grka Srbije  je politička organizacija jasnog građanskog opredeljenja koja ima za cilj, kako očuvanje identiteta srpskih državljana sa grčkim poreklom tako i osnaživanje demokratskih i građanskih institucija koja imaju za cilj promociju Srbije u red modernih i prosperitetnih društava.

Borićemo se za ulazak Srbije u Evropsku uniju istim intenzitetom kao i približavanju Srbije Ruskoj Federaciji , Sjedinjenim Državama , Kini i zemljama trećeg sveta. Trudićemo se i da iskoristimo prijateljske odnose kako bismo postavili ekonomski model saradnje među pravoslavnim zemljama u regionu a i šire.

Okosnica našeg zalaganja u politici biće korišćenje svih resursa prijateljskih odnosa u privlačenju privrednika iz Grčke i kreiranju pozitivnog ambijenta za naše investitore u Grčkoj. Povezivanje velikih  helenskih turističkih sistema sa kapacitetima i potencijalima turizma u Srbiji i promovisanje javno privatnog partnerstva u toj oblasti.

Građanska Stranka Grka Srbije  predstavljaće most saradnje između dva naroda koji će konkretnim projektima na republičkom, ali i na lokalnom nivou gde je svaki doprinos vidljiviji, iz dana u dan jačati naše kapacitete.